söndag 25 juli 2010

Ny dag, nya val!


Hela tiden dessa val! Ska jag göra si eller så, bu eller bä. Ibland blir valen livsavgörande och ibland spelar de ingen som helst roll. Och i förväg vet man inte vilka val som spelar roll eller inte är viktiga, det är det kluriga:-)!

När det gäller mat-val så ska man lita på sig själv och aldrig artighetsäta! Det känns ofta bättre för andra att äta bullar, godis eller chips om DU också äter, men du bestämmer själv!
I början av en diet, vilken det än är, tror jag det är viktigt att vara extra strikt och inte börja fundera på undantag...
Att hålla sig till sin plan oavsett om någon annan tycker att du "bara måste" göra undantag...
Du gör undantag när och om du vill, och ska inte äta för någon annan vill eller tycker att du t ex "blivit tillräckligt smal för att ta en bulle".
Det är inte fel att göra undantag, men jag tror att de impulsstyrda undantagen kan vara ganska "farliga". Dvs när godiset står där framför dig. Eller chipsskålen eller kanelbullen. Det är du ska känna dig säker i ditt beslut och inte bara att handen på märkligt sätt sträcks ut för att ta godis/chips/bulle:-)

Ha en skön dag utan impulsstyrda mat-val (andra impulsstyrda val kan vara spännande:-))!

2 kommentarer:

  1. Jag kan bli irriterad på folk som ska truga å tjata, om jag säger nej så är det nej. Det är som du säger, de mår bättre av att jag äter det också, för eg tror jag att de också vill vara starka nog att motstå, men inte kan, eller att de också vill hitta det som passar dom matmässigt och rentav kanske är en smula avis på att jag gjort det. En del vill bara sabba tror jag, låter elakt men det är sant, för att det inte går så bra för dom att minska i vikt.

    Jag tar alltid ett snack med mig själv - inte så ofta nu som i början - om jag verkligen vill ha det där som jag inte bör äta, sen har jag alltid kommit fram till att jag inte vill och då hjälper inget tjat i världen!=)) Det gäller att viljan finns, då är det inte så svårt! Jag skulle aldrig äta nåt jag inte vill ha för att vara snäll mot värden/värdinnan, då är jag ju inte snäll mot mig själv!

    Åsa-Maria

    SvaraRadera
  2. Låter som du hittat en bra strategi tycker jag, ibland kan det vara svårt:-)!

    SvaraRadera