måndag 19 juli 2010

"Upphottade" scrambled eggs...

Frukosten med LCHF är såååå bra!!
Man får en kanonstart på dagen och håller sig mätt jättelänge! Slut med rinnig youghurt och macka!

En ny favorit är att tillsätta ost i de scramlade äggen (äggröra på svenska va:-)?).
Jättegott om man gillar ost och det gör ju jag:-)!
Blir extra supergott med parmesanost, men även annan lite starkare ost går bra!

Så här gör jag, räcker till 2 personer:

4 ägg
4 msk vispgrädde
Salt, peppar och en nypa cayennepeppar
1 dl riven parmesan eller lagrad ost (t ex prästost)

Rör ihop ägg, grädde och kryddor. Stek i några stora klickar smör och när röran börjar bli klar tillsätter du den rivna osten. Servera med bacon, skinka, avokado eller några extra ostskivor.

3 kommentarer:

  1. Vilken kanonidé! Jag älskar också ost, helst lagrad och smakrik:-). Det här kommer jag absolut att testa! Snart, till lunch kanske... Det ligger en stor bit god parmesan och väntar i kylen;-). Tack för alla inspirerande recept du delar med dig av!

    SvaraRadera
  2. Jag har alltid haft ost i min äggröra, kan nästan inte äta utan nu för tiden!=)) Blir en god krydda om man tar en smakrik ost som du säger. Och så upplever jag att äggröran blir saftigare liksom.=)

    SvaraRadera
  3. Nilla:
    Hoppas du blev nöjd om du testade och TACK för din fina kommentar!
    Åsa-Maria: Ja, har man börjat är det svårt att sluta...:-)

    SvaraRadera