Fortsätter med spett-temat. Liiite festligare blir det allt av att man grillar saker på spett, tycker ni inte:-)?
Denna gången grillades laxfilé. Gott!
Laxfilé med limesås och parmesangrillad sparris
Recept 4 personer
6 stycken laxfiléer
50 g smör
1/2 dl rapsolja
1/2 röd finhackad chili
1 msk pressad lime
Smält smöret och blanda med oljan, finhackade chilin och limen. Pensla på laxen rikligt innan grillning.
Sås:
2 dl creme fraiche
Skal av 1/2 lime
1 msk limesaft
Parmesangrillad sparris:
1 bunt sparris
Några skivor hyvlat smör
Några skivor hyvlad parmesanostGrilla i folie i 10-15 minuter. Efterkrydda med lite havssalt.
Att grilla saker i folie på grillen tycker jag både är fiffigt, gott och praktiskt. Man lagar mat på samma ställe och ingen behöver stå i köket och skala potatis:-)
Jag vill verkligen ha ett utekök, det är så underbart att laga mat och äta utomhus!
Påskbordets godaste efterrätter
-
Små glas med njutning Påsken närmar sig med stormsteg, idag bjuder jag på
några små njutningsfyllda desserter som är lätta att förbereda och ställa
fram i ...
6 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar