måndag 12 juli 2010

Firre på grillen

Fortsätter med spett-temat. Liiite festligare blir det allt av att man grillar saker på spett, tycker ni inte:-)?
Denna gången grillades laxfilé. Gott!

Laxfilé med limesås och parmesangrillad sparris
Recept 4 personer

6 stycken laxfiléer
50 g smör
1/2 dl rapsolja
1/2 röd finhackad chili
1 msk pressad lime


Smält smöret och blanda med oljan, finhackade chilin och limen. Pensla på laxen rikligt innan grillning.

Sås:
2 dl creme fraiche
Skal av 1/2 lime
1 msk limesaft


Parmesangrillad sparris:
1 bunt sparris
Några skivor hyvlat smör
Några skivor hyvlad parmesanost
Grilla i folie i 10-15 minuter. Efterkrydda med lite havssalt.

Att grilla saker i folie på grillen tycker jag både är fiffigt, gott och praktiskt. Man lagar mat på samma ställe och ingen behöver stå i köket och skala potatis:-)
Jag vill verkligen ha ett utekök, det är så underbart att laga mat och äta utomhus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar