tisdag 6 juli 2010

Picknick i härliga Sommarstockholm

Igår blev det en mysig picknick med min mysiga syster:-)
Vi gjorde två olika wraps:
En med skinka och paprikamajonnäs (mixa paprika och majonnäs) och en med skinka, Philadelphiaost och babyspenat.
Till det lite brie-ost och kaffe med gräddmjölk.
Och vatten såklart, det är varmt nu!
Hittade dock till min förskräckelse ett paket Becel i min systers kylskåp. Och även om där också fanns smör så var det ju en läskig upplevelse...:-)

Vill därför påminna om innehållet i Becel:Innehåll: Vatten, vegetabilisk olja, vegetabiliskt fett, växtsterolestral (12,5%), modifierad stärkelse, gelatin, salt (0,8%), emulgeringsmedel (lecitin, E471 mono- och diglycerider av fettsyror, av vegetabiliskt fett, E476 Polyglycerolpolyricinoleat), kärnmjölkspulver, konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (citronsyra), arom, A- och D-vitaminer.
Och innehållet i smör:
Grädde, salt 1,2 % och mjölksyrakultur

Hmmm, undra vad våra kroppar är gjorda för att äta...:-)?

Solnedgång från Stora Essingen.

2 kommentarer:

 1. Jag har precis börjat med LCHF, och undrar lite över hur lätt det är. Det låter så enkelt på alla man pratar med, men min fråga är om du hade försökt mycket tidigare så du vet att andra metoder inte fungerar eller var det här din första diet?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag har egentligen aldrig testat någon annan diet helhjärtat under en längre period för jag har inte orkat hela vägen...
  Har testat Cambridge några dagar, Nutrilett ibland, light-produkter och träning. GI gick jag ner ca 7-8 kg på samtidigt som jag tränade ganska mycket. Höll på med det kanske 3 månader och sen kom semester eller jul eller nåt och jag började äta av allt igen...
  Man går ner i vikt på alla de här metoderna, men man går också upp (ofta mer än man gått ner!) så fort man slutar och börjar äta "normalt" igen.
  Det jag nu lärt mig är att JAG inte KAN äta "lite av allt". Vissa saker måste jag avstå ifrån.
  Men istället så har jag nu aldrig dåligt samvete för något jag äter (typ "nu har jag ätit för mycket", "nu har jag tagit ett glas vin för mycket", "nu måste jag banta i morgon" osv).
  Jag har hittat MITT sätt att förhålla mig till socker och kolhydrater och då känns det enkelt.

  Det som inte är enkelt är att omgivningen ibland kan vara ganska oförstående och vill bestämma vad man ska äta eller om man ska göra undantag...
  Det bestämmer jag själv:-)!

  Lycka till!

  SvaraRadera