Powered By Blogger

söndag 11 juli 2010

BÄSTA Hamburgaren ever:-)!!


Här är den!
Om någon har ett godare eller bättre recept på Hamburgare, meddela mig-för jag vill alltid kunna äta jättegod hamburgare och gå ner i vikt samtidigt:-)!

Så här gjorde jag:

Hamburgare:
400 g nötfärs (2-3 personer)
1/2 tsk salt
Färskmalen svartpeppar
1/2 dl riven parmesanost
2 msk grillolja BBQ


Blanda ihop färs, kryddor, grillolja och finriven parmesan. Forma till 4 stycken hamburgare.

Hamburgerbröd
Recept 3-4 personer:

5 ägg
1 msk salt
2 dl Pofiber
1 msk bakbulver
Sesamfrö


Vispa ihop ägg med saltet så det blir lite skummigt. Häll i Pofiber, bakpulver och 1/2 dl sesamfrö. Häll upp på bakplåtspapper och gör så platta som möjligt. På de som ska vara ovansidan, strö över lite sesamfrön.
In i ugn ca 7 minuter på 200 grader.

Dressing:
1 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
1 msk chilisås
2 msk ketchup (Heinz med mindre socker)


Blanda ihop.

Sen kör vi. Hamburgarna på grillen. När det är någon minut kvar av grilltiden så läggs en skiva cheddarost på.Serveras med: Tunt skivad avokado, tunt skivade tomater, tunt skuren rödlök.
Ibland hoppar vi över brödet. När man vill ha det riktigt super-enkelt! Då kan man bara servera hamburgaren som den är på ett stort salladsblad.

3 kommentarer:

  1. Åå så mumsigt! Jag gör olika burgare från gång till gång, oftast med riven ost, grädde och ägg i, men ibland tar jag tärnad fetaost...eller hackad färsk chili...baconbitar...smaksatt färskost...spenat...ja, det finns ju variationer i det oändliga!=)) Å så är det ju såå gott att låta osten smälta sådär som det är på din bild...mmmm!

    Åsa-Maria

    SvaraRadera