När folk förstår att det är okej (för mig) att äta smör, grädde, creme fraiche o s v, så brukar de komma med lite inlägg och idéer av typen "Då kan du göra GOD korvstroganoff..." (viktväktarvännen) eller "Då kan du ha vispgrädde i kantarellstuvningen...?". Ja, det kan jag!! Och gott blir det och tjock blir man inte heller:-).
Grunden till det här receptet fick jag av min syster som hade haft det som pastasås. Vet inte vad jag ska kalla det, men gott var det:-)!
Zuccinigryta (så kan det få heta!)
Recept 2 pers
1/2 zuccini skivade i tunna skivor
5-7 champinjoner skivade i tunna skivor
1-1 1/2 dl färskriven parmesanost
1 1/2-2 dl vispgrädde
2 st pressade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
Fräs zuccini och svamp i smör med den pressade vitlöken ca 5 minuter.
Tillsätt grädden och låt det koka upp, häll sedan i osten och låt det puttra ihop till en krämig röra. Krydda med timjan.
Åts tillsammans med jättgott vedrökt sidfläsk. Jag förstår att detta är fantastisk pastasås! MEN om jag hade haft pasta till hade jag både orkat dubbelt så mycket sås + massor av pasta... Funkar inte:-)!
Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april
-
En dag för alla bokälskare 23 april är det Världsbokdagen, en dag som
verkligen är värd att uppmärksammas. Nu i digitala tider har bokläsandet
tyvärr hamna...
18 timmar sedan
Och krydda med timjan!!
SvaraRaderaKul att du testade.
Kram från syster
Hej!
SvaraRaderaGlömde det! Men har ändrat receptet nu så kommer jag ihåg nästa gång:-)!
kram