Powered By Blogger

torsdag 29 juli 2010

Många bra idéer

När folk förstår att det är okej (för mig) att äta smör, grädde, creme fraiche o s v, så brukar de komma med lite inlägg och idéer av typen "Då kan du göra GOD korvstroganoff..." (viktväktarvännen) eller "Då kan du ha vispgrädde i kantarellstuvningen...?". Ja, det kan jag!! Och gott blir det och tjock blir man inte heller:-).

Grunden till det här receptet fick jag av min syster som hade haft det som pastasås. Vet inte vad jag ska kalla det, men gott var det:-)!

Zuccinigryta (så kan det få heta!)
Recept 2 pers
1/2 zuccini skivade i tunna skivor
5-7 champinjoner skivade i tunna skivor
1-1 1/2 dl färskriven parmesanost
1 1/2-2 dl vispgrädde
2 st pressade vitlöksklyftor

2 tsk timjan

Fräs zuccini och svamp i smör med den pressade vitlöken ca 5 minuter.
Tillsätt grädden och låt det koka upp, häll sedan i osten och låt det puttra ihop till en krämig röra. Krydda med timjan.
Åts tillsammans med jättgott vedrökt sidfläsk. Jag förstår att detta är fantastisk pastasås! MEN om jag hade haft pasta till hade jag både orkat dubbelt så mycket sås + massor av pasta... Funkar inte:-)!

2 kommentarer:

  1. Och krydda med timjan!!
    Kul att du testade.

    Kram från syster

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Glömde det! Men har ändrat receptet nu så kommer jag ihåg nästa gång:-)!
    kram

    SvaraRadera