Powered By Blogger

söndag 4 juli 2010

Nya grillen används flitigt!

Det är ju så gott att grilla, och det finns så mycket mat som är riktigt god att grilla också.
Jag har nu testat färdigmarinerad fläskytterfilé för första gången. Smidigt när det blir lite sent och man inte har den där tiden för att låta köttet marinera.
Riktigt gott var det också.
Till fläskytterfilén serverades en sallad med sallad från egna landet, tomater och avokado. Och en klick av Erik Lallerstedts chilibearnaise.

Något att se upp med när man äter LCHF och/eller vill äta naturlig mat, det är alla dessa färdiga marinader!
Många av dem innehåller riktigt mycket socker och många innehåller också Glutamat (E621).
Samma med färdiga såser, titta på innehållsförteckningarna!
T ex så är det mindre konserveringsmedel i Lohmanders bearnaisesås än i Erik Lallerstedts. Dock är chilibearnaisen från Erik Lallerstedt mer okej än den vanliga, av någon anledning.
Bearnaisesås är ju så gott till en grillad köttbit, så jag försöker hålla koll på de sorter som finns eftersom jag oftast är för lat för att göra min egen sås:-)

1 kommentar:

  1. Aha! Är det den chilibean som alla pratar om? ;-) Har sett ordet chilibea överallt i olika LCHF bloggar i sommar. Eller vissa kanske har gjort själv. Jag är ocksa för lat för att göra egna saser...jobbigt ju.

    SvaraRadera