Powered By Blogger

måndag 19 juli 2010

Pizza att bli mätt av istället för sötsugen!

Pizza. Det värsta man kan äta vilken diet man än "tror på". Enligt Viktväktarna petar man bort osten, enligt LCHF petar man bort brödet.
Pizza brukade vara "ångest-mat". Sånt man åt fast man visste att man verkligen inte borde. Och eftersom jag var tvungen att köpa godis varje gång jag åt pizza så var det verkligen en katastrofal maträtt för mig viktmässigt och sötsugsmässigt.
Och min man älskar pizza, han fick panik när pizzerian hade sommarstängt 3 veckor för två somrar sen:-) Det första han sa i september när jag pratade om LCHF var : "Jag tänker ändå äta pizza".
Han har inte ätit en pizza sedan dess!! Annat än den hemmagjorda utan mjöl. Det säjer lite om vad som kan hända när man mår bra genom kostförändring!

Nu kan man verkligen njuta av en jättegod pizza och ett glas rödvin till! Och man blir inte sockersugen efterråt, det bästa av allt!
Fyllning idag: Champinjoner, pepparsalami, skinka, lök, gorgonzolaost, tomater och mycket ost!

4 kommentarer:

  1. Vilket bra recept på pizza!

    SvaraRadera
  2. En sån läcker pizza. Bra recept på botten, det måste jag prova. Brukar smörsteka zucchiniskivor och ha som botten på min pizza, men här blir det lite mer att tugga på.
    Ha en skön semester, Veronica :)

    SvaraRadera
  3. Himmel va GOTT det lät då!! Snålvattnet rinner här nu!=)) Hur blir pizzadegen? Är den en smet eller som en deg? Jag har ett liknande recept men har ännu inte gett mig på att testa, är lite fundersam på hur botten blir...

    Åsa-Maria

    SvaraRadera
  4. lchflife: Ja, jag är nöjd:)

    Birgitta: Tack, testa gärna eller vidareutveckla bättre, du som är så duktig:-)

    Åsa-Maria: Ja, det ÄR gott och jag tror att även de flesta icke LCHF-ätare skulle äta med god aptit:-)
    Degen blir liksom lite smetig och jag brukar dra ut den med slickepott för att få den så tunn som möjligt.
    När det är klart blir det superbra pizzabotten-konsistens tycker jag, kanterna lite frasiga och botten brödig.
    Dock är det ju det som är PÅ Pizzan som är det viktigaste, inte snåla på de goda favoritingredienserna:-)
    Testa!

    SvaraRadera